Webinar Pachet Mobilitate – organizat de UNTRR, alături de Autoritatea Europeană a Muncii – ELA și Comisia Europeană – CE

Află mai multe despre noile reguli privind detașarea în sectorul transportului rutier în cadrul webinarului organizat de UNTRR, alături de Autoritatea Europeană a Muncii – ELA și Comisia Europeană – CE.

Când, unde, cine?

Marti, 16 noiembrie 2021, de la ora ora 11:30, ii vom putea urmări pe Cosmin Boiangiu – Director Executiv ELA care va prezenta rolul Autoritãții Europene a Muncii în aplicarea legislației sociale în transportul rutier și Ewa Ptaszynska – Șef adjunct Unitate Transport Rutier, DG MOVE, care va prezenta acțiunile Comisiei Europene pentru asigurarea aplicãrii armonizate a regulilor detașãrii în Statele Membre și accesul transportatorilor rutieri în IMI.

Reamintim faptul cã, de la data de 2 februarie 2022, Statele membre UE au atât obligația de a adopta și publica dispozițiile necesare pentru a se conforma acestei directive, cât și obligația de a aplica dispozițiile respective începând cu aceiași datã.

Care e situația la zi?

Actuala întârziere a Statelor Membre UE în transpunerea Directivei 1057/2020 și în publicarea transparentã a informațiilor relevante privind detașarea șoferilor profesioniști în fiecare Stat Membru poate conduce la amenzi abuzive aplicate transportatorilor rutieri români din februarie 2022.

Pentru evitarea acestei situații, autoritățile europene trebuie să asigure transportatorilor români accesul la toate informațiile naționale relevante, traduse în toate limbile de circulație UE, precum și suficient timp pentru a se pregãti, având în vedere povara administrativã semnificativã adusă de noile reguli.

Cum pot să urmăresc webinarul?

Vă puteți înregistra în cadrul seminarului accesând link-ul de mai jos. Introduceți cu atenție datele de contact (email) pentru că acolo veți primi credențialele de acces la webinar:

În cadrul evenimentului, transportatorii români au posibilitatea să adreseze direct întrebări Comisiei Europene și Autorității Europene a Muncii pentru clarificarea problemelor legate de aplicarea noilor reguli referitoare la detașarea șoferilor profesioniști.

 

Alte articole utile:

Vezi care sunt . De asemenea, poti urmari si cele 10 minute de inregistrare din emisiunea Transport Academy LIVE #26, in care Oana Rada explica noile prevederi:

Află cum

Vezi

Vezi AICI ghidul informativ pentru asiguratii si pagubitii CITY Insurance.

Canalul de

Ne puteti urmări pe pagina de Facebook, pe contul de LinkedIn, pe Instagram precum si pe canalul de Youtube „Transport Academy”. , acolo unde te invităm să dai SUBSCRIBE pentru a urmări toate sesiunile video „Transport Academy LIVE” cu Decebal Popescu si invitatii sai.

Written by admin