2 minute

Transporturile rutiere de marfuri – in topul anului 2021, din mai multe puncte de vedere…

Transporturile rutiere de marfuri – in TOPUL anului 2021.

Atât la firme nou înființate, dar și la insolvențe și firme radiate.

Asa cum stim, domeniul transporturilor rutiere este unul dintre cele mai ”atractive” pentru antreprenorii români. Barierele de acces (de ordin profesional) in aceasta industrie sunt aproape inexistente. O companie de transport nou înființată este licentiata foarte usor, iar tentatia banilor obtinuti (aparent) ”peste noapte” ii determina pe multi romani sa porneasca o afacere in transport. Chiar daca nu au avut nicio experienta anterioara in domeniu, multi pleaca la drum doar cu gandul ca au vazut un cunoscut sau vecin cum a ajuns de la un camion la cinci in doar 2 ani si si-a cumparat si o masina de lux.

Colegii de la Termene.ro au realizat un raport, intitulat ”Situația firmelor noi, insolvente și radiate în 2021”

Pe scurt, transporturile rutiere de marfuri (cod CAEN 4941) au fost pe locul 3 la top firme nou înființate, pe locul 2 la top firme insolvente și pe locul 3 în top firme radiate.

Vom discuta pe indelete toata aceasta evolutie la seria de emisiuni Transport Academy LIVE, incepand din luna februarie.

Găsiți aici link-ul catre raportul detaliat, pe care vă invităm să îl citiți și să trageți singuri concluziile:

https://bit.ly/firme_transport

Evolutia numarului de firme insolvente 2021. Sursa: termene.ro

Evolutia numarului de firme insolvente 2021. Sursa: termene.ro

Dacă îți sunt de folos aceste materiale și crezi că au nevoie și alți colegi din industrie de ei, ne poți ajuta cu un share în rețeaua ta profesională.

Alte articole utile:

Click aici pentru a vedea tutorialul video despre portalul IMI : https://bit.ly/detasarea_soferilor

Gasesti aici Rezumatul modificarilor de taxe drum din Europa in 2022 – situatie la data de 12.01.2022

Vezi care sunt Obligatiile transportatorilor incadrati de ANAF la mari contribuabili (update 05.11.2021). De asemenea, poti urmari si cele 10 minute in care Oana Rada explica noile prevederi: https://bit.ly/3c8k3I1

Află cum Explozia prețurilor la carburant crește costurile operaționale ale transportatorilor cu peste 7%

Vezi AICI cum se alcatuieste pretul RCA pentru camioane in acest moment. Viorel Vasile (CEO Safety Broker) explica la Transport Academy LIVE #23 modalitatea in care se va forma tariful RCA pentru transportatori, cat de transparent este acest calcul și cum se va ține acest tarif sub control prin intermediul prevederilor legale deja în vigoare.

Vezi AICI ghidul informativ pentru asiguratii si pagubitii CITY Insurance.

Canalul de Youtube al emisiunii Transport Academy LIVE

Ne puteti urmări pe pagina de Facebook, pe contul de LinkedIn, pe Instagram precum si pe canalul de Youtube „Transport Academy”. , acolo unde te invităm să dai SUBSCRIBE pentru a urmări toate sesiunile video „Transport Academy LIVE” cu Decebal Popescu si invitatii sai.

 

 

Written by admin