Se prelungește valabilitatea certificatelor ADR (CPC) care expiră între 1 martie – 1 noiembrie!

Aducem la cunoștința tuturor celor interesați faptul că România a aderat la Acord Multilateral M324 (RO, EN) cu privire la certificatele de pregătire profesională ADR ale conducătorilor auto și certificate consilierilor de siguranță pentru transportul mărfurilor periculoase

În aceste condiții:

  • Prin derogare de la dispozițiile primului paragraf de la 8.2.2.8.2 din ADR, toate certificatele de pregătire profesională ale conducătorilor auto a căror valabilitate expiră între 1 martie 2020 și 1 noiembrie 2020 rămân valabile până la 30 noiembrie 2020. Aceste certificate se reînnoiesc pentru 5 ani dacă conducătorul auto face dovada participării la cursul de pregătire în conformitate cu 8.2.2.5 din ADR și a promovat examenul în conformitate cu 8.2.2.7 din ADR înainte de 1 decembrie 2020. Noua perioadă de valabilitate începe de la data inițială de expirare a certificatului care trebuie reînnoit.

 

  • Prin derogare de la dispozițiile de la 1.8.3.16.1 din ADR, toate certificatele de pregătire profesională a consilierilor de siguranță pentru transportul de mărfuri periculoase a căror valabilitate expiră între 1 martie 2020 și 1 noiembrie 2020 rămân valabile până la 30 noiembrie 2020. Valabilitatea acestor certificate se prelungește de la data de expirare inițială, cu 5 ani, dacă deținătorii lor au promovat examenul în conformitate cu 1.8.3.16.2 din ADR înainte de 1 decembrie 2020.

 

  • Prezentul acord este valabil până la 1 decembrie 2020 pentru transportul pe teritoriile părților contractante ADR semnatare ale acestui acord.
  • Până la data semnării de către România, acordul a mai fost semnat, și deci prevederile sunt aplicabile, în: Luxembourg, Germania, Austria, Norvegia, Franța, Irlanda, San Marino, Olanda (Țările de Jos), Cehia, Elveția, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Spania, Slovacia, Belgia, Italia, Letonia, Ungaria și Bulgaria.

 

 

  • În situația în care certificatul ADR al conducătorului auto se încadrează în derogarea de la primul alineat, recomandăm păstrarea unei copii a acordului M324 la bordul vehiculului pentru a fi prezentată cu ocazia controalelor.

 

NOTA IMPORTANTA

Autoritatile competente recomanda listarea si pastrarea acestui acord (M324) la bordul vehiculului, pentru a fi prezentata in eventualitatea unui control – in mod evident numai in conditiile in care soferului dvs.ii expira atestatul ADR pana in data de 01.11.2020. Nu beneficiaza de aceste prevederi cei ale caror atestate au expirat anterior datei de 01.03.2020.

Recomandam sa pastrati la bord o copie atat a acordului in limba romana cat si a celui in limba engleza!

Le puteti descarca de aici:

Varianta in LIMBA ROMANA:  M324 – Romania – Ro

Varianta in LIMBA ENGLEZA: M324 – Romania – En

__________________________

Ne puteti urmări pe pagina de Facebook, pe contul de LinkedIn, pe Instagram precum si pe canalul de Youtube „Transport Academy”. , acolo unde te invităm să dai SUBSCRIBE pentru a urmări toate sesiunile video „Transport Academy LIVE” cu Decebal Popescu si invitatii sai.

Emisiunea Transport Academy LIVE, moderată de Decebal Popescu - săptămânal pe canalul de Youtube "Transport Academy"

Emisiunea Transport Academy LIVE, moderată de Decebal Popescu – săptămânal pe canalul de Youtube „Transport Academy”

Written by admin