Rezumatul modificarilor de taxe drum din Europa in 2022 – situatie la data de 12.01.2022

Inceputul de an 2022 a adus multe modificari la nivel European privind taxele de drum, cele mai multe dintre acestea fiind majorari de pret.

Cresterile de cost sunt de la 1,5% cum este cazul Austriei, pana la 4.9% cum este cazul Ungariei. Mai sunt si portiuni de autostrazi din Spania unde tariful a fost majorat cu pana la 16% insa valorile sunt destul de mici in acele portiuni (AUTOSTRADAS DE GALICIA, cost tranzit autostrada majorat de la 5.75 euro la 6.65 euro).

Pentru a fi mai usor de urmarit aceste modificari, colegii de la SmartInfo au facut un rezumat al principalelor tarife majorate. A fost luata in calcul cea mai des intalnita categorie de vehicul (camion peste 12 tone, 4 + axe, norma poluare Euro5-6).

No alt text provided for this image

Suplimentar acestori majorari de taxe drum, va reamintim ca in Germania si Luxemburg a fost majorata taxa de emisii CO2, care a dus (din nou) la cresterea pretului la carburant, in cazul tuturor furnizorilor de carburant din aceste tari – detalii aici.

Sursa rezumat informatii: www.smartinfo.ro

#SmartInfo a luat nastere din dorinta de a oferi companiilor de transport din Romania un suport la cel mai inalt nivel.

Alte articole utile:

Vezi care sunt . De asemenea, poti urmari si cele 10 minute de inregistrare din emisiunea Transport Academy LIVE #26, in care Oana Rada explica noile prevederi:

Află cum

Vezi

Vezi AICI ghidul informativ pentru asiguratii si pagubitii CITY Insurance.

Canalul de

Ne puteti urmări pe pagina de Facebook, pe contul de LinkedIn, pe Instagram precum si pe canalul de Youtube „Transport Academy”. , acolo unde te invităm să dai SUBSCRIBE pentru a urmări toate sesiunile video „Transport Academy LIVE” cu Decebal Popescu si invitatii sai.

Written by admin