2 minute

ROTRA (divizia de transport rutier și cea de depozitare), achiziționată de Kuehne+Nagel!

Kuehne + Nagel va achiziționa diviziile de transport rutier și logistică ale firma europeană de logistică Rotra, cu, potrivit unui comunicat al companiei.

– Rotra operează o flotă de 200 de camioane (în Olanda, Belgia și România) și gestionează depozite de cross-dock în Olanda și Belgia. Odată încheiată afacerea, ROTRA va păstra controlul asupra activităților sale de transport maritim, transport aerian și administrare terminal conteinere.

– „Rotra este un jucător de frunte și bine înrădăcinat în Olanda și în Belgia – două dintre centrele de gravitație pentru logistică în Europa”, a declarat Stefan Paul, membru al consiliului de administrație al Kuehne + Nagel, responsabil pentru operațiuni terestre.

Care e strategia celor de la Kuehne Nagel?

Kuehne + Nagel și-a extins prezența în Europa pe tot parcursul anului 2019, unde în prezent operează în 36 de țări cu 345 de filiale, 5.000 de camioane și 7.000 de remorci care efectuează peste 3.000 de plecări zilnice.

În iulie, a achiziționat un furnizor de logistică de nivel mediu din Austria, Jöbstl. Uwe Hött, Senior Vice President al departamentului Overland Europe de la Kuehne + Nagel, a declarat că integrarea rețelei Jöbstl din Austria și Slovenia (incluzând 20.000 de metri pătrați de depozite cross-dock) întărește conexiunea Kuehne + Nagel cu alte țări europene, „crescând frecvența plecărilor și reducerea timpilor de transit”.

În septembrie, într-o continuare a strategiei sale terestre, Kuehne + Nagel a demarat investiția într-un hub logistic de 20.000 mp în Luxemburg, printr-un parteneriat cu compania elvețiană de încălțăminte sport On AG.

„Având în vedere cererea din ce în ce mai mare de servicii cu acoperire paneuropeană pentru companii aflate într-o creștere accelerata precum On, Kuehne + Nagel se poziționează ca un furnizor de logistică integrată în Europa”, a declarat Tobias Jerschke, directorul general al Kuehne + Nagel BeLux din Belgia, într-un comunicat de presă care anunță demararea investiției.

Sursa: supplychaindive.com
Autor: Morgan Forde

Written by admin