2 minute

Dispozițiile privitoare la TRANSPORTUL DE MĂRFURI incluse in ordonanța militară din 17.03.2020

Reamintim dispozițiile privitoare la TRANSPORTUL DE MĂRFURI incluse in ordonanța militară din 17.03.2020 prin care se suspendă activitatea câtorva categorii de prestatori de servicii. CITIȚI CU ATENȚIE ȘI RESPECTAȚI! Fara indeplinirea condițiilor, nu veți putea tranzita frontiera!

Astfel:

  • Conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 3,5t au OBLIGAȚIA ca, în punctul de trecere a frontierei, să aibă asupra lor și să poarte mijloace individuale de protecție, precum dezinfectant, mănuși, mască pentru față și să prezinte documente care atestă traseul de deplasare până la destinație.
  • Conducătorii de autovehicule menționați anterior, care sosesc din „zone roșii” sau „zone galbene” ori au tranzitat aceste zone, NU SE SUPUN măsurilor de carantină sau izolare, DACĂ la prezentarea în punctul de trecere a frontierei nu manifestă simptomatologie asociată infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2.
  • Restricțiile privind suspendarea zborurilor nu se aplica aeronavelor de transport marfă și corespondență.

De asemenea, operatorilor economici li s-a adus la cunoștință, de către DSVSA, sub semnătură, o serie de obligații ce trebuie respectate, printre care și următoarea:

  • Elaborarea de proceduri prin care să se limiteze diferite contacte și prin care să se efectueze doar acțiuni stricte pentru aprovizionarea unității (de ex. șoferii care livrează materii prime să nu coboare din mașină, sau dacă coboară să fie echipați corespunzător sau realizarea aprovizionării prin transbordare, acolo unde este posibil, proceduri pentru documentele/certificatele ce trebuie întocmite și semnate, cu respectarea regulilor de igienă și biosecuritate).

Informarea completă (oficială) o găsiți prin click pe link:

MINISTERUL DE INTERNE – GRUPUL DE COMUNICARE STRATEGICA

NOTĂ:

In deplin acord cu autoritile statului, Transport Academy va indeamna sa urmariti exclusiv surse de informare OFICIALE. Intr-o astfel de situatie, dezinformarea atinge cote alarmante si nu face decat sa amplifice panica deja instalata. Echipa noastra va ajuta exclusiv la transmiterea acestor mesaje catre Dvs, fara a publica zvonuri, discutii, teorii ale conspirației, reclamatii sau diverse mesaje sau opinii de pe Facebook.

 

Written by admin