12 minute

Culoare de tranzit pentru transportul de marfă (aplicatie online) – 25.03.2020

UPDATE 25.03.2020:

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pune la dispoziția tuturor operatorilor de transport rutier de marfă din Statele Membre UE sau NON UE harta interactivă a traseelor de tranzit de pe teritoriul României. Această hartă, pe lângă traseul propriu zis, conține și o serie de informații privind stațiile de alimentare cu carburant și parcările destinate celor aflați în tranzit.

Culoarele de tranzit pe teritoriul Romaniei

Culoarele de tranzit pe teritoriul Romaniei

Această hartă a fost realizată cu sprijinul Centrului de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică – CESTRIN.

APLICATIA MOBILĂ (în care puteți vedea și locații de parcare poate fi accesată la următorul link:

https://bit.ly/traseetranzitRomania

 Header CULOARELE DE TRANZIT PENTRU TRANSPORTUL RUTIER/TRANSIT CORRIDORS - FOR ROAD TRANSPORTATION - screenshot din aplicatie

CULOARELE DE TR/TRANSIT CORRIDORS – FOR ROAD TRANSPORTATION – screenshot din aplicatie

În urma solicitării oficiale venite din partea Comisiei Europeane, care cere desemnarea urgentă de către Statele Membre a culoarelor de tranzit și a punctelor de frontieră cu ”benzi verzi” pentru transportul de mărfuri (gasești AICI mai multe detalii despre solicitarea CE), Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, aduc la cunoștința opiniei publice următoarele:

„În contextul discuțiilor purtate la nivel european cu privire la asigurarea unor culoare de tranzit pentru transportul de marfă care să permită operatorilor din industria de profil, din statele membre ale UE și NON UE, să își desfășoare activitatea în condiții normale, au decis următoarele trasee de tranzit pe teritoriul României :”(click pe link-ul de mai jos catre Ministerul Afacerilor Interne)

De asemenea, la intrarea în România, conducătorul auto este obligat să aplice, pe părțile vitrate ale autovehiculului (parbriz), un formular special pus la dispoziție de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, respectiv să păstreze asupra sa formularul de tranzit al cărui model este stabilit de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicațiilor. Gasesti aici modelul de formular: formular tranzit.

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne și Ministerulului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor privind asigurarea unor culoare de tranzit pentru transportul de marfă

 

Transport Academy este un inițiativă privată care furnizează industriei de transport consultanță în afaceri și management, instrumente tip business intelligence și soluţii software care să-i ajute să își monitorizeze indicatorii de performanţă. Împreună, echipa Transport Academy are peste 60 ani de expertiză în domeniile transport, analiză financiară, fiscalitate și cel al inteligenţei artificiale oferită de tehnologie.

________

Ne puteti urmări pe pagina de Facebook, pe contul de LinkedIn, pe Instagram precum si pe canalul de Youtube „Transport Academy”. , acolo unde te invităm să dai SUBSCRIBE pentru a urmări toate sesiunile video „Transport Academy LIVE” cu Decebal Popescu si invitatii sai.

 

 

Written by admin