COMUNICAT pentru TRANSPORTATORI din partea Cancelariei Primului Ministru al României, referitor la situatia de securitate din Ucraina

COMUNICAT pentru TRANSPORTATORI din partea Cancelariei Primului Ministru al României, referitor la situatia de securitate din Ucraina – 28.02.2022

Către asociațiile patronale din transporturi:

”Guvernul României monitorizează atent evoluțiile situației de securitate din Ucraina, precum și din regiune, și continuă să acționeze în vederea oferirii întregului sprijin celor care doresc să revină sau să tranziteze teritoriul României.

Având în vedere situația specială a transportatorilor rutieri, în contextul creşterii valorilor de trafic la punctele de trecere a frontierei, în special la frontiera cu Ucraina, pe sensul de intrare în România, recomandăm utilizarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, inclusiv cele cu Republica Moldova.

Transportatorii rutieri care intenționează să revină sau să tranziteze teritoriul României pot utiliza punctele de trecere a frontierei dintre Ucraina şi România: PTF Solotvino – PTF Sighetul Marmației, PTF Diakovo – PTF Halmeu, PTF Porubne – PTF Siret), sau cele dintre Republica Moldova şi România: PTF Lipcani – Rădăuţi Prut, PTF Costeşti – PTF Stânca, PTF Sculeni, PTF Leuşeni – PTF Albiţa, PTF Cahul – PTF Oancea şi PTF Giurgiuleşti – PTF Galaţi. Reamintim că, începând cu 26 februarie 2022, Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut de la granița cu Republica Moldova funcţionează în regim permanent.

Transportatorii rutieri pot consulta informațiile complete referitoare la activitatea punctelor de trecere a frontierei, precum și timpii medii de așteptare, pe pagina Poliţiei de Frontieră: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/.

Autoritățile române reiau solicitarea MAE, adresată tuturor cetăţenilor români, inclusiv transportatorilor rutieri, care se află în Ucraina, de a-și notifica, de urgență, coordonatele prezenţei lor în această țară prin platforma https://www.econsulat.ro, pe pagina https://www.econsulat.ro/CetateniRomanilnregistrati/Inregistreaza sau contactând MAE la numărul de telefon 0040751084537, linie telefonică pentru solicitări de protecție și asistență consulară.

Menţionăm că Ambasada României la Kiev și Consulatul General al României la Odesa și-au suspendat activitatea, oficiile consulare de la Cernăuți şi Solotvino își desfășoară activitatea în continuare în parametrii normali, cu tot personalul.

Luând în considerare detaliile precizate anterior, vă transmit rugămintea, pe această cale, să comunicați toate informațiile către membrii structurilor dumneavoastră.

Cu deosebită consideraţie,

Mircea ABRUDEAN

Şef al Cancelariei Prim-Ministrului”

 

Găsiți mai jos comunicatul in original (click pe link pentru a il vizualiza):

Comunicat al Cancelariei Primului Ministru -varianta integrala

 

 

Alte articole utile:

Transporturile rutiere de marfuri – in TOPUL anului 2021.

Gasesti aici Rezumatul modificarilor de taxe drum din Europa in 2022 – situatie la data de 12.01.2022

Vezi care sunt Obligatiile transportatorilor incadrati de ANAF la mari contribuabili (update 05.11.2021). De asemenea, poti urmari si cele 10 minute in care Oana Rada explica noile prevederi: https://bit.ly/3c8k3I1

Află cum Explozia prețurilor la carburant crește costurile operaționale ale transportatorilor cu peste 7%

Vezi AICI cum se alcatuieste pretul RCA pentru camioane in acest moment. Viorel Vasile (CEO Safety Broker) explica la Transport Academy LIVE #23 modalitatea in care se va forma tariful RCA pentru transportatori, cat de transparent este acest calcul și cum se va ține acest tarif sub control prin intermediul prevederilor legale deja în vigoare.

Vezi AICI ghidul informativ pentru asiguratii si pagubitii CITY Insurance.

Canalul de Youtube al emisiunii Transport Academy LIVE

Ne puteti urmări pe pagina de Facebook, pe contul de LinkedIn, pe Instagram precum si pe canalul de Youtube „Transport Academy”. , acolo unde te invităm să dai SUBSCRIBE pentru a urmări toate sesiunile video „Transport Academy LIVE” cu Decebal Popescu si invitatii sai.

 

 

Written by admin