CITY Insurance se indreaptă spre FALIMENT!

Redăm integral comunicatul ASF din 8 septembrie 2021.

“București, 8 septembrie 2021Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost informată de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), în calitate de administrator temporar al City Insurance S.A., că până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societății nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV, astfel încât nu sunt îndeplinite cerințele privind restabilirea, în termenul de trei luni, a nivelului fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă cerința minimă de capital (MCR), conform Deciziei A.S.F. nr. 714/03.06.2021.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară va analiza situația de fapt și va lua deciziile care se impun, în conformitate cu prevederile legale.”

City Insurance are milioane de clienți și la finalul primului trimestru din acest an se situa pe primul loc în piața de asigurări din România, cu o cotă de piață de 20,3%, și pe primul loc în piața RCA cu o cotă de piață de 45,62%.

Ce trebuie să știe asigurații dacă ASF va cere falimentul City Insurance?

Găsești mai multe explicații în articolul de pe Hotnews.ro:

City Insurance ar avea practic aceeași soartă pe care au avut-o și Astra Asigurări și Carpatica.

Ce s-a întâmplat în cazul ultimului faliment răsunător din asigurări, cel al Carpatica, și ce se întâmplă de regulă când ASF deschide procedura falimentului?

  • Primul pas: este decizia Consiliului ASF de a retrage autorizația de funcționare a societății ca urmare a constatării stării de insolvență și promovarea în instanță a cererii de deschidere a procedurii de faliment.
  • Pasul doi: din momentul în care decizia ASF se publică în Monitorul Oficial, Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) poate primi cereri de deschidere de dosare de daună și cereri de plată de despăgubiri.
  • Contractele clienților City Insurance: – acestea rămân valide până la expirare, denunțare din partea titularilor sau denunțare din partea lichidatorului judiciar
  • Plata daunelor: FGA plătește despăgubirile solicitate și avizate doar după decizia definitivă în instanță privind falimentul societății de asigurări.


Citește mai jos ce demersuri trebuie să faci pentru:

Mai multe despre acest subiect și impactul asupra transportatorilor vom discuta săptămâna viitoare (13 – 17.09.2021), intr-o ediție specială a emisiunii Transport Academy LIVE. Vom anunta din timp ziua si ora.

_

Dacă vrei să intri în contact cu echipa noastră de consultanți, ne găsești AICI.

Ne puteti urmări pe pagina de Facebook, pe contul de LinkedIn, pe Instagram precum si pe canalul de Youtube „Transport Academy”. , acolo unde te invităm să dai SUBSCRIBE pentru a urmări toate sesiunile video „Transport Academy LIVE” cu Decebal Popescu si invitatii sai.

Emisiunea Transport Academy LIVE, moderată de Decebal Popescu - săptămânal pe canalul de Youtube "Transport Academy"

Emisiunea Transport Academy LIVE, moderată de Decebal Popescu – pe canalul de Youtube „Transport Academy”

 

Written by admin